Taula rodona EN DIRECTE:

Com fer inversions més segures i rendibles? L’impacte de l’acompanyament en xarxa i de les dones emprenedores.

ORGANITZADOR: ECONOMISTES BAN I NETMENTORA CATALUNYA

 

El Col·legi d’Economistes de Catalunya ofereix els seus continguts online i en directe, que es podran seguir des d’on es vulgui.
Per tramitar la inscripció en aquesta activitat és imprescindible fer-ho a través d’aquesta pàgina.

Un cop s’hagi completat la inscripció, l’usuari rebrà una invitació per al registre a la plataforma ZOOM i poder obtenir així l’enllaç de connexió necessari per al seguiment en directe de l’acte.

Inscripcions obertes fins el dia anterior.

 

Obertura:

Sra. Ester Oliveras, membre de la Junta de Govern i presidenta de la Comissió d’Economia de la Igualtat i la Diversitat del Col·legi d’Economistes de Catalunya.

Sra. Elisabeth Bach, membre de la Junta de Govern i membre de la Comissió d’Emprenedoria i Creació d’Empresa del Col·legi d’Economistes de Catalunya

 

Ponents:

Sra. Eli Abad, Sòcia Fundadora Between Technology, Membre de Netmentora i de la xarxa d’inversors privats EconomistesBAN del Col.legi d’Economistes de Catalunya

Sra. Lorena Toda, Emprenedora & COO Leti Pharma i Membre de Netmentora

Sra. Mercè Brey, Fundadora BLUE, Co-Fundadora +Diversity

Sra. Núria Basi, Presidenta Basi Group i Membre de Netmentora

Sra. Talía Bonmatí, Fundadora Dinbeat i Membre de Netmentora

 

Modera:

Sra. Beatriz de Vicente, directora Netmentora Catalunya

 

Tancament:

Sra. Carme Garcia, Secretària Executiva del CTESC (Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya) i Presidenta de la Comissió d’Economia Financera del Col·legi d’Economistes de Catalunya

Sr. Cristian Rovira, Vicepresident Grupo SIFU i Membre de Netmentora

 

 

Igualtat, xarxa i inversió. 3 elements d’èxit per a les empreses del futur

Diferents bretxes de gènere es van tancant poc a poc i d’altres perseveren. Només un 15% de les empreses emergents té dones a l’equip quan s’ha demostrat que la diversitat és competitivitat. Segons l’Informe de l’OIT, la majoria de les empreses que promouen la diversitat registren un augment de beneficis d’entre un 5% i 20%. Paradoxalment les starups fundades per dones reben menys finançament que les creades per homes tot i la seva major rendibilitat.

Una de les causes de la bretxa d’inversió en startups es deu al fet que els projectes presentats per dones són menys valorats durant els pitchings de presentació, particularment en els aspectes tècnics. Generalment les dones realitzen suposicions més realistes mentre que els homes tendeixen a fer projeccions més arriscades. Sense oblidar que només un 7,4% dels Business Angels són dones, i la probabilitat que una startup rebi finançament és un 10% superior en aquelles fundades íntegrament per homes, enfront dels que inclouen almenys una dona. Cap país pot desenvolupar el seu màxim potencial sense aprofitar el talent d’homes i dones.

Tot i que ja s’estan identificant i tancant algunes bretxes de gènere en l’ecosistema emprenedor, encara queda un llarg camí per davant. Donar suport a les emprenedores és fonamental per promoure la igualtat de gènere i desenvolupar una economia més competitiva, justa i inclusiva.